1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

10.08.2022

Správy

Tento rok v júli si nepočujúce deti užili tábor aj stretnutie kamarátov s ich rodinami


V dňoch od 25. do 29. júla sa v Gemerských Tepliciach pod záštitou OZ Uškové deti konal prvý ročník tábora pre nepočujúce deti. Tábora sa celkovo zúčastnilo pätnásť detí, pričom deväť z nich bolo s poruchami sluchu a zvyšok tvorili ich súrodenci.

V tábore si deti užili program plný aktivít a výletov. Spolu s animátormi navštívili nie len Ochnitskú Aragonitovú jaskyňu, ale tiež zvieraciu farmu v Revúckej Lehote, nakŕmili sysle na lúke pri Muráni a zblízka si pozreli Muránsky hrad. V úplnej tme, pri prechode Slavošovského tunelu deti ukázali svoju odvahu. V tvorivých dielňach sa venovali napríklad výrobe náramkov a osobných erbov. Deti denne tancovali, športovali a kúpali sa v bazéne. Samozrejme nechýbalo hľadanie nočného pokladu a záverečná diskotéka. 

Podľa slov Michaely Hurtovej z OZ Uškové pre deti najdôležitejšie bolo, že všetky z nich si zažili svoj prvý tábor bez rodičov. „Vytvorili si nové priateľstvá so svojimi uškovými kamarátmi a zistili, že pomocné ušká v podobe kochleárnych implantátov a načúvacích aparátov potrebujú nielen oni, ale aj ich noví priatelia,“ hovorí.

Hneď v nasledujúcu sobotu 30. júla opäť privítalo OZ Uškové deti vo svojich priestoroch nepočujúce deti spolu so svojimi rodinami. Stretnutia sa celkovo zúčastnilo osemnásť rodín. Pre deti a ich rodičov bolo pripravené občerstvenie a bohatý animačný program, ktorého súčasťou boli aj tvorivé dielne. Deti zabavilo svojim predstavením o Šípkovej Ruženke aj bábkové divadlo Babadlo z Prešova, po skončením ktorého si deti mohli vyskúšať hru s bábkami.

Stretnutia sa zúčastnila, okrem nových rodín, aj surdopédka a špeciálna pedagogička so zameraním na deti s poruchami sluchu PeadDr. Martina Rzymanová.

„Počasie nám neprialo na 100 %, avšak deti si stretnutie poriadne užili,“ vyjadrili sa organizátori. Kým sa deti zabávali, súťažili a tancovali, rodičia mali priestor na zoznámenie sa a výmenu svojich nielen skúseností, ale aj radostí a starostí, s ktorými sa každodenne stretávajú pri výchove svojich deti s poruchami sluchu. Zároveň na stretnutí vznikol priestor pre výmenu informácii ohľadom prebiehajúcej transformácie poskytovania poradenstva pre nepočujúce deti na Slovensku.

Spokojnosť neskrývala organizátorka Michaela Hurtová z OZ Uškové deti. „Rodičia väčšinou odchádzajú zo stretnutia vďační, že našli nové kontakty, priateľov, rady a informácie a ich detičky tu našli nových Uškových kamarátov a zistili, že nie sú jediné, ktoré musia nosiť svoje ušká, že takých detičiek je celkom veľa.“ Preto aj tohtoročné stretnutie napriek počasiu hodnotí za úspešné a prospešné pre všetkých zúčastnených.

TS

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

25.03.2024
Správy

Nadácia SPP podporí jednotlivcov finančne prostredníctvom grantového programu

Cieľom grantového programu je poskytnúť prostriedky na zdravotnícke pomôcky, poskytovanie liekov, vitamínov, výživových doplnkov a špeciálnych pomôcok pre zdravotne znevýhodnené deti.

viac
02.04.2024
Správy

Vyskúšajte simulátor autizmu v Banskej Bystrici

Od 2. apríla do 5. apríla 2024 má verejnosť možnosť zažiť, čo to znamená byť v topánkach osoby s autizmom prostredníctvom inovatívneho simulátora autizmu využívajúceho technológiu virtuálnej reality.

viac
09.04.2024
Správy

Pomáhajú aj vo vašom regióne, pomôžte im získať Cenu publika prestížneho ocenenia

Občianske združenie Úsmev pre druhých sa spomedzi 280 projektov zo 6 krajín dostalo do finálnej tridsiatky projektov ceny SozialMarie. Jedna z najstarších svetových cien pre sociálne inovácie s veľkým dopadom oslavuje okrúhle dvadsiate výročie.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ