1
×
Logo Úsmev pre druhých
Prihlásiť sa Registrovať
Logo Úsmev pre druhých
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

300€ 100€ 50€ 20€
Vlastná suma - jednorazový dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte jednorazovo
Podporte nás a darujte úsmev druhým

Váš pravidelný finančný dar nám pomôže stabilizovať a rozšíriť našu pomoc pre ľudí so zdravotným znevýhodnením. Ďakujeme :)

100€ 55€ 15€ 5€
Vlastná suma - pravidelný dar
Meno, priezvisko a email
Spôsob platby

Zvýraznené políčka sú povinné.
Darujte pravidelne

Magazín

späť

08.08.2022

Správy

Nadácia Žilinského samosprávneho kraja prijíma žiadosti o odbornú a finančnú pomoc


Nadácia Žilinského samosprávneho kraja predstavuje spolu s Rodinným centrom pomoci jeden z mnohých pomocných nástrojov, ktoré sú obyvateľom Žilinského samosprávneho kraja k dispozícií. Výzva na podávanie žiadostí o odbornú a finančnú pomoc bola vyhlásená už po štvrtýkrát.

Nadácia Žilinského samosprávneho kraja poskytuje pomoc a podporu ľuďom v ťažkých životných situáciách, v ktorých sa ocitli v dôsledku živelnej pohromy, závažného a náhleho ochorenia alebo tragickej udalosti, a tak nie sú schopní sa realizovať v riadnom sociálnom prostredí. Pomoc a podpora je taktiež určená jednotlivcom, párom  a rodinám,  kde živiteľ rodiny má zníženú pracovnú schopnosť, je fyzicky alebo psychicky znevýhodnený.

O pomoc a podporu je potrebné požiadať zaslaním žiadosti na adresu: Nadácia ŽSK pre podporu rodiny, Ul. Republiky 1, Považská galéria umenia 010 01 Žilina alebo elektronicky zaslaním na email nadacia@zilinskazupa.sk.

Z finančnej podpory sú vylúčené žiadosti na podporu rehabilitačných a liečebných pobytov, preplácanie zdravotných pomôcok a rehabilitačných pomôcok a úhradu liekov a výživových doplnkov nepreplácaných zdravotnými poisťovňami.

Rozhodovanie o udelení finančnej pomoci sa  realizuje na základe skúmania sociálnej a zdravotnej situácie žiadateľa, vychádza sa z údajov v popise žiadosti, prípadne z pripojenej alebo vyžiadanej dokumentácie a od uvedených kontaktných osôb. Kontrola situácie žiadateľa prebieha podľa potreby v teréne a využíva sa pomoc  spolupracujúcich inštitúcií.

Nadácia svojimi zdrojmi získanými z rozpočtu Žilinského samosprávneho kraja je za transparentných podmienok darcom podpory pre rodiny a jednotlivcov. Ďalšie finančné prostriedky získava zo súkromných i verejných zdrojov. Rodinné centrum pomoci je pracoviskom prevencie patologických javov a krízy v rodine, pôsobí ako poradenské centrum a centrum konkrétnej pomoci jednotlivcom a rodinám v regióne.

TS

najsledovanejšie:

za posledných 30 dní

08.03.2024
Správy

Parakaratistka s Downovým syndrómom si z Medzinárodného turnaja priniesla zlato

22-ročná parašportovkyňa Lucia Vlková nezlomila len rekordy, ale aj predsudky. Napriek Downovmu syndrómu ukázala svetu, že odhodlanie a podpora môžu prekonať všetky prekážky.

viac
13.03.2024
Správy

Jednorodičia majú príležitosť získať finančnú podporu v rámci grantového programu

Do 20.3.2024 majú jednorodičia možnosť žiadať o jednorazový finančný príspevok vo výške 400 eur, ktorý môže byť využitý na rôzne účely.

viac
01.03.2024
Správy

Prezidentka sa stretla s pacientmi trpiacimi zriedkavými chorobami

Medzinárodný deň zriedkavých chorôb si vždy pripomíname posledný februárový deň a slúži na zvýšenie povedomia o chorobách, ktoré postihujú len malý počet ľudí a často sú vo verejnosti prehliadané.

viac

partneri

  • Genetické syndrómy
  • Trnavský samosprávny kraj
  • TrustPay
  • VGD-Slovakia
  • Sokratov inštitút
  • iFocus
  • Kam na menu
  • EU-fond-logo
  • OP LZ